2015. július 19., vasárnap



Hogyan válasszunk fémkiegészítőket a konyhabútorainkhoz?


Alapvetően a fémkiegészítők sokféle módon alkalmazhatók a különféle színű konyhákban is, de igazából a fehér az egyik olyan, mindig megújuló "semleges" szín a konyhákban, amihez bátran választhatunk bármilyen fém kiegészítőt. A fehér konyhabútor, ugyanis mindig egyszerű, tiszta és rendezett környezetet teremt, amibe a konyhai készülékek, jól belesimulnak.

konyhaszekrény


 Metál vagy szürke konyhaszekrények


A konyhában alkalmazott acél, króm fémek színe többnyire szürke. A szürke szín azonban nem éppen a legfrissebb és legújabb lakberendezési trendek része. Az elmúlt néhány évben, a szürke szín már sokféle átalakuláson esett át, épp a konyhai gépeknek és eszközöknek köszönhetően, s ma már így egy viszonylag biztonságos választás 2015-ben is.

A fehér és szürke színek együttes használata nagyon erős hatást fejt ki, sokkal jobb választás, mint a bézs, a khaki és homok sárga, amik annyira elterjedtek az elmúlt évtizedekben, a hozzájuk használt fémkiegészítők révén. A szürke szín azért is előnyös, mert csillogó szürke eszközöket tudunk melléjük használni a konyhánkban. Az egyedi fémfelületek alkalmazása, ugyanis már a legújabb trendek része. A fáradt, unalmas tereket gyorsan fel lehet dobni néhány metálfényezéssel bíró konyhaeszközzel, konyhai kiegészítővel. Ezt különösen akkor érdemes alkalmazni, ha valaki nem tud most teljes konyhai átalakításban gondolkodni. Egy friss festékréteg, egy jól elhelyezett metál fényes kiegészítő csodákat tud tenni, hogy új fényben ragyogjon a konyhája.

konyhabútor


Az olajdörzsölt fémek a konyhában

Számos régi fémkiegészítőt, csapot, fogantyúkat lehet újra trendivé és csillogóvá varázsolni. Az úgynevezett olajdörzsölési technológia, amihez sok helyen lehet megfelelő alapanyagot kapni, ezeket az általában bronz fémfelületeket újjá és csillogóvá varázsolja. Ezeknek az olajdörzsölt bronz felületeknek, sok helyen találhatunk ki külön funkciókat a konyha és fürdőszoba berendezési tárgyai között, mint a csapok, fogantyúk és gombok. Lehetnek ebből, akár konyharuha, vagy törölköző tartók is. Ezek a bronz fémanyagok megfelelő belső felületekkel, például a téglával, kitűnően mutatnak.  Amennyiben ezeket az olajdörzsölt bronz felületeket túl erőteljesnek érzi, akkor választhat csiszolt nikkel vagy króm kiegészítőket is helyettük.

fémkiegészítők a konyhában


Melegséget sugárzó konyhai kiegészítők

A rézszínű konyhai eszközök és alkatrészek melegséget és szépséget sugároznak. Amennyiben úgy találja, hogy a konyhájában szüksége van valamilyen meleg díszítésre, akkor a meleg színű fémek jelentik a megoldás kulcsát. Az ezekkel az eszközökkel díszített konyhák melegek és hívogatóak lesznek, a belső ragyogástól, amit ezek a tárgyak kölcsönöznek nekik. Egy másik kreatív ötlet lehet, ami fokozza a vizuális érdeklődést, ha hideg és meleg fényvisszaverő fémeket használ ugyanabban a térben. Itt lehet ötvözni a csillogó sárgaréz vagy vörösrézt, a krómmal, vagy acéllal.

konyhaszekrény


Fehér vagy színes mosogatók


Természetesen a fémek díszítő hatása a mosogatókra is kiterjed. Ebbe a tendenciába, amit a meleg fém színek, mint a réz és bronz jelentenek, hogyan illik bele egy normál rozsdamentes mosogató? Szerencsére ma már ezekhez a kiegészítőkhöz illő színes mosogatókból is sokat találunk. Természetesen a bronzszínű berendezési tárgyakhoz sehogy sem illik egy rozsdamentes mosogató, ilyenkor is a fehér, mint a konyhabútorok alap színénél tökéletes választás lesz.

A konyhákban is zajlik jelenleg a fémkiegészítők hatásának újbóli felfedezése. Így sokszor ezeknek a fémkonyhai eszközöknek a beszerzésével, egy-egy kiegészítő használatával, vagy a mosogató cseréjével már tökéletesen új hatást tudunk elérni a konyhánkban. S különösen nyáron, ezek a fémkiegészítők csodálatosan csillognak és árasztanak belső fényt a konyhánkban. Ezen a nyáron nyugodtan használja ki a konyhája arculatának frissítésére ezeket a fémkiegészítőket.
 
konyhai mosogató


A megbízható minőség

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Keresés a blogban

Kövess minket

Otthon dekorációs tanácsok, ötletek - Feliratkozás

* Kitöltendő mező

Népszerű Bejegyzések

Feliratkozom az aktuális Bútor belsőépítészeti Hírekre

* Kitöltendő mező
A blogban szereplő cikkeket felhasználni csak a blogra való hivatkozással lehetséges. Üzemeltető: Blogger.