2015. március 5., csütörtök

Legyen egyedi otthonod stílusa


Az IKEA Koncepció alapja az az eszme, hogy olyan lakberendezési termékeket kínáljanak, melyek megfizethetők az emberek többsége számára, nem pedig csak néhányuknak. Ezzel bárki számára elérhetővé teszik, hogy otthonaik lakberendezési megoldásai egyediek, divatosak és funkcionálisak legyenek egyben. Ezt a funkció, minőség, dizájn és érték kombinálásával érték el.  A koncepció mögött meghúzódó elvek, hogy az adott helyre, az oda funkcionálisan illő dizájnos bútorok és az ehhez társuló megfelelő, tartós színek domináljanak a kortárs belsőépítészeti trendek, lassan felülírják.  

2015-ben éppen ezeken a területeken várhatók viharszerű változások. A kortárs trendek ugyanis a nem hétköznapi textúrákra és az eklektikus, modern hangulatra szavaznak. Mindenütt elvárás egy kifinomultabb megjelenés, ami magába foglalja a luxus arany színeket, természetes textúrákat és egy finom, a múlt század közepére utaló modern felhangot. 

merész stílus bútor megoldások

Melyek ezek az úgynevezett "kifinomult" trendek 2015-ben?

Vessünk egy pillantást a legfőbb jegyeire.

Arany színek és világítótestek


1. 2015-ben a lakástulajdonosok már nem csak az ezüst vagy rozsdamentes acél szerelvényeket választják, hanem bátran szavaznak a különböző színekben kivitelezett kiegészítőkre, sokszor felbukkan a merész „minden legyen arany” belsőépítészeti ötlet is.

Ez sok extrém ötletben is megnyilvánulhat, ami valóságos „álomszerű” házakat hoz létre. A fürdőszobában például nincs mosdó, csak egy arany csaptelep, aminek a vize a padlón elhelyezett lefolyóba ömlik. Ilyen a tűz-víz kettőséget megjelenítő bronz-arany griffmadár lámpatest. Amennyiben igazán sokat szeretnél tudni az arannyal való bánásmódról, akkor erre a legjobb példa a szentpétervári Ermitázs. 

aranyszínű csap


Marhabőr, a nemes díszítő anyag


2. Kevés, sokkal kifinomultabb párosítás létezik, mint a marhabőr szőnyeg. A marhabőr ma is ideális, modern textúra, ami elérhető és esztétikus is egyben. A marhabőr teret hódít a párnák, takarók és még az illusztrációk területén is. A szakértők szerint rohamosan növekedni fog a választható színek és textúrák száma a hazai üzletekben is. Búcsút inthetünk a sima fehér falaknak, mert azokon merész színek és nyomtatott fali és bőrdíszítő elemek jelennek meg. 

marhabőr párna, takaró

Hódít a kék szín


4. Kék lesz a legnépszerűbb szín idén a lakberendezésben, mondja sok tervező. Az indigókék szín vagy mély sötétkék lesz az egyik legkeresettebb az idén, annak mély tónusai és természetes színárnyalatai, jól egészítik ki a föld színeket is. A tengerészkék dekorelemek, mint egy párna például, jól illenek ezekbe a terekbe. Természetesen a játékosság jegyében a kék színhez jól illenek az arany elemek, akár széklábakként is. 

kék szék, arany lábakkal

A modern, múlt század közepi stílus játékba hozása


5. Végül, de nem utolsósorban, a ma döntő véleményformáló vásárlók szívesen nyúlnak vissza gyermekkoruk emlékképeihez, berendezési tárgyaihoz, így újra felfedezik, és újra értelmezik az 1950-es, 60-as és az 1970-es évek stílusjegyeit. Azonban ehhez megfelelő szakértelem kell, és nagyon óvatosan kell azzal bánni, amikor beépítünk az otthonunkba, ilyen kiegészítőket. A legkönnyebb módon pontosan ezért az 1970-es évek kel életre az otthonokban. Ilyen elemek lehetnek a mustársárga faszék, a narancs és nyomtatott combo székek, de egy funkys tükör is.

Szóval 2015-ben legyen kifejezetten merész a lakberendezési ötleteivel és bátran használja ehhez a fentebb felsorolt 5 trendet, amivel nagyon érdekes hatásokat érhet el. 

funky tükör

A megbízható minőség

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Keresés a blogban

Kövess minket

Otthon dekorációs tanácsok, ötletek - Feliratkozás

* Kitöltendő mező

Népszerű Bejegyzések

Feliratkozom az aktuális Bútor belsőépítészeti Hírekre

* Kitöltendő mező
A blogban szereplő cikkeket felhasználni csak a blogra való hivatkozással lehetséges. Üzemeltető: Blogger.