A modern kifejezés, a modern bútornál is elsősorban a kortárs megoldások, kortárs trendek követését jelentik. Modern bútorból is létezik azonban nagyon sokféle. Mi most összegyűjtöttünk néhány olyan trendet, amik ma a modern bútoroknál megjelennek. Azonban gyorsan jöhet a modernitás újabb hulláma, és jövőre már számos mást megoldást is alkalmazhatnak, egyeseket megtartva az előzőből a modern bútorok készítői, mint mi is.

Bútorban is a vékony és áramvonalas a menő


Számos olyan technikai dolog vesz minket körül, a számítógépektől, a televízión át az autókig, ahol a legfontosabb dizájn elem az áramvonalasság és a minél vékonyabb kivitelezés. Természetesen ez megjelent a bútorokban is a strapabíró, áramvonalas konyha- és fürdőszobai bútorok sokszor tartalmaznak művészien, ferdén levágott széleket, amelyek még jobban kiemelik a vékony burkolóanyagok kecses vonalait.

modern konyhabútor

Új fémkiegészítők a bronz és a vörösréz


A sárgaréz, mint kiegészítő elem a bútoroknak, annak aranyló, így luxus jelleget sugalló színe miatt még mindig sok helyen használatos. Azonban egyre inkább tért hódít és a bronzé és a vörösrézé lesz a jövő.

Az örök barna, a faszínek harmóniája 


A fa színe mindig is a barna volt, de a korábban használt és alkalmazott egy tucat barna színárnyalat mellett egyre több jelenik meg és egyre nagyobb kreativitást és szabadságot kölcsönöz a modern bútorok készítőinek. Egyre hihetetlenebb barna árnyalatokkal találkozni a mogyoró és a mahagóni teljesen szokványos, de a bézstől, a csokin át az antilopon keresztül a fókaárnyalatig és a magyalig minden megtalálható.

modern konyhabútor

Különleges tároló megoldások


A modern bútor elvárásai között szerepel, annak funkcióinak növelése is. Ezt a különböző rafinált megoldásokkal érik el. Lehetnek ezek a bútorokba épített különböző fényforrások, de ugyanilyen fontosak a különböző tároló megoldások. A számos megoldást kínáló beépíthető, süllyeszthető, kihúzható fémrácsok különösen segítik ezeket a funkciókat. Az igazán exluzív bútoroknál ezek a megoldások, pedig akár már gombnyomásra is működhetnek. Konyhaszigetek munkalapjai maguktól emelkednek és süllyednek vissza. Sokszor ezek a felületek átalakulhatnak vendégváró asztallá is. Ám nemcsak a fémrácsoknál, munkalapoknál alkalmazzák ezeket a megoldásokat, hanem már a polcoknál is. Ilyenek a gyorsan kihúzható, majd újra eltüntethető polcok. Ma már a kiemelkedő, elforgatható, kicsúszó lapok, rácsok, polcok mintegy megnövelik a bútor terét és funkcióit.

Hullámvonalak és divat a konyhában


Egyre jobban terjednek a konyhában is a hullámos és természetes vonalakkal dolgozó trendek. A természetesség a konyhákban már nem csak a faszínekkel jelenik meg, hanem azokkal a természetes motívumokkal, vonalakkal, amivel a valóságban is találkozhatunk. Az egyenes vonalak, a kockák, téglalapok mind-mind emberi munka eredményei, a természet sokkal másabb módon bánik az őt körülvevő térrel. Ezek a motívumok különlegesé tesznek minden bútort.

Emellett a modern bútorok már a divat világából is merítenek ötleteket. Ilyennek tekinthetők a  bőrborítású ajtók,  a párnázott vízlepergetők,  valamint a divatos mintákkal díszített laminált szekrény- és falfelületek. Ezek lehetnek csak vizuális, de tapintható minták is.  A nyomtatott minták feldobják a szekrények hangulatát, míg a textil- és bőrutánzatok stílusosan egészítették ki a munkalapokat és egyéb felületeket.

modern konyhabútor

Fogantyúnélküliség 


Még mindig népszerűek a modern konyhabútorokon is a fogantyúk, mégis ma már több figyelmet kapnak az ezeket mellőző megoldások. A bútoroknál is egyre jobban hódít az a letisztult elegancia, a minimalista stílus, ami számos dekorációs trendben és vizuális látványok tervezésében megjelenik.

Ha ma megkérdenék milyen egy modern bútor, akkor leginkább ezeket a stílusjegyeket sorolnánk fel, ám közben lehet számos újabb, váratlan megoldás is felbukkan a bútorkészítésben, amit jó ha rögtön tud követni egy bútorkészítő Stúdió.

Amennyiben igazán modern és egyedi bútort szeretne, nyugodtan érdeklődjön nálunk!

modern konyhabútor

A megbízható minőség

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Keresés a blogban

Kövess minket

Otthon dekorációs tanácsok, ötletek - Feliratkozás

* Kitöltendő mező

Népszerű Bejegyzések

Feliratkozom az aktuális Bútor belsőépítészeti Hírekre

* Kitöltendő mező
A blogban szereplő cikkeket felhasználni csak a blogra való hivatkozással lehetséges. Üzemeltető: Blogger.