2016. július 6., szerda



A fürdőszobáink kialakításánál jó tudnunk, hogy azokat nem csak a mindennapos tisztálkodásra hozzuk létre, hanem vannak az évnek olyan időszakai, amikor még inkább szükségünk lesz a víz, hűsítő erejére. Ez az időszak, pedig a forró nyarak idején fog eljönni. A tikkasztó, meleg nyarak idején fontos, hogy folyamatosan tudjuk hűsíteni testünk hőmérsékletét a kellemesebb közérzethez és a hatékonyabb munkához. 

fürdőszoba bútor


A nyári időszakban a gyors felfrissülés forrása mindig egy hideg zuhany. Amikor a fürdőszobát készítettjük sokszor a napi fáradtság és annak a kipihenése lebeg a szemünk előtt. A fürdőszoba úgy gondoljuk, ennek kitűnő tere lesz. Sokszor elképzeljük magunkat a meleg vízben relaxálva, amikor ellazulva el tudunk feledni minden stresszt. Aztán, ahogy sokszor lenni szokott az életben, a rohanó hétköznapokban és a munkás hétvégéken szinte alig jutunk oda a forró fürdőkhöz, mert túlságosan időigényes. S hiába ott a hívogató kád, a forró fürdő lehetősége, akkor is csak zuhanyozni van többnyire időnk.  S így idővel, de nyaranta biztosan szembesülünk azzal, hogy többnyire zuhanyzunk.

A fürdőszoba kialakításánál, gondoljunk a forró nyarakra


A több zuhanyzás nem is lenne gond, csak a fürdőszobánk, annak berendezéseinek és bútorainak a kialakításánál, ha elsősorban a fürdőzéshez alakítottuk ki hagyományosan mindent, aztán alig fürdünk, akkor a zuhanyzásnál szembesülünk vele, hogy mennyire más berendezésekre lett volna szükségünk. A mai rohanó világban ezeket a szempontokat mindenképp fontos már a tervezésnél szem előtt tartani.

A legpraktikusabb természetesen az, ha elég nagy a fürdőszobánk ahhoz, hogy mind zuhanyzót, mind fürdőkádat tervezzünk bele. Ily módon ugyanis külön tere lesz a zuhanyzásnak a hozzá tartozó bútorokkal berendezésekkel és külön tere lesz a fürdőzésnek is. Amennyiben kisebb a fürdőszobánk és döntenünk kell a kád, vagy a zuhanyzó között, akkor a zuhanyzó akár kisebb területet is elfoglalhat, így több olyan bútorunk lesz, amibe nyugodtan pakolhatunk. A törölközőt könnyebb kéznél elhelyezni, akár egy egyszerű akasztóval is, úgy, hogy kinyitva a zuhanyajtót elérhető legyen az. A zuhanyzók beépítésénél sokkal inkább abban gondolkodunk, hogy álló helyzetben minden elérhető legyen, mert így lesz praktikus. A kádak beépítésével, pedig fura módon az emberi perspekítva is lejjebb kerül, és sok olyan bútor kerül a fürdőszobába, amihez le kell hajolni.

Fürdőkád, vagy zuhanyzó?


zuhanyzó bútorok
A zuhanyzókra való voksolást az is befolyásolja, hogy ha kisgyerek van, akkor biztosan jobb a kád. Azonban az öt-hatéveseket is már nyugodtan le tudjuk zuhanyoztatni és minél nagyobbak, annál inkább tudnak önállóan zuhanyozni. Amennyiben mégis a fürdőkád mellett döntünk, érdemes oly módon kialakítani a fürdőkád terét, hogy nyugodtan zuhanyozhassunk benne és erre többnyire alkalmatlanok a kád szintében elhúzható vízálló függönyök. S a kádas fürdőszobák egyik kulcskérdése éppen a gyakoribb zuhanyzások miatt, hogyan teremtünk teret a zuhanyzásnak. A kád közvetlen terébe ne helyezzünk, semmilyen bútort. Ne szűkítsük a zuhanyzó teret, olyan elhúzható függönyökkel, amik befelé, a kád felé lógva kényelmetlenné teszik a zuhanyzást. S egyébként is mikor ezeket a függönyöket elhúzzuk, akkor róluk, úgyis a padlóra csepeg a víz.

A kád terének, a víz kicsapódásának praktikus megoldása, a bútorok ezen hatókörön kívül helyezése, ami mégis szolgálja  a mindennapi tevékenységünk, a megfelelő térelválasztó kialakítása ez az, ami egyedi bútor megoldásokat igényel. Ebben kérje bútor belsőépítészeti stúdiónk segítségét.

A megbízható minőség

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Keresés a blogban

Kövess minket

Otthon dekorációs tanácsok, ötletek - Feliratkozás

* Kitöltendő mező

Népszerű Bejegyzések

Feliratkozom az aktuális Bútor belsőépítészeti Hírekre

* Kitöltendő mező
A blogban szereplő cikkeket felhasználni csak a blogra való hivatkozással lehetséges. Üzemeltető: Blogger.