2016. január 11., hétfő




A konyháknál és a konyhabútoroknál is megfigyelhető, hogy mivel egyre többféle trend és stílus található meg a belsőépítészetben, ezért egyre nehezebb egyetlen mellett letenni a voksunk. Mivel nehéz a választás, pontosan ezért kerülnek egyre jobban előtérbe az úgynevezett fúziós megoldások, amikor bárki a különböző stílusok ötvözésével alakíthatja ki a saját konyháját. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy minden egyes stílusból összeválogassuk azokat az elemeket, amelyek tetszenek nekünk. Ezután szakemberek segítségével, pedig a konyhabútorunkban ezeket a különálló elemeket, egységes egésszé tudjuk összegyúrni, úgy hogy valóban praktikus és esztétikus legyen a végső megoldás.

Az átmeneti stílusokban a kortárs dizájn trendek mellé, be tudjuk olvasztani az igazi klasszikus konyhabútor megoldásokat is. Erre hozunk egy-két példát: a meleg fa alapanyagokat keverhetjük, többek között a rozsdamentes alkotóelemekkel és a klasszikus vonalakkal. A fa elemeket a modern színekben gazdag világgal is összehangolhatjuk, hogy ezek az alkotó elemek valahol a középúton találkozzanak és létrejöjjön egy egyedi átmeneti dizájn.

fúziós stílus

A konyhák legnagyobb dekor felületei


A konyhákban használt csempék és padlólapok is nagy segítségre vannak a fúziók kialakításában. A klasszikus megjelenésű csempékből, amolyan modern, a szokványostól eltérő méretűeket és alakúakat választhatunk. Ezek elrendezésével, a megszokott motívumok ellenére is csodálatos kompozíciókat tudunk létrehozni. Ugyanilyen kitűnő megoldás, ha egy teljesen modern konyhába klasszikus márvány járólapok kerülnek. Ezek a lapok különösen kiemelik a konyhánk modern jellegzetességeit.

A konyhabútorunkat a jól kiválasztott padlólapok még láthatóbbá teszik, kiemelik annak jellegzetességeit. Válasszon Ön is egy nagyobb formátumú padlólapot a konyhájához és meglátja, már ettől új, egyéni hangulatot kap az egész konyha.

Már sokszor leírtuk, hogy a falfestések, a tapéták rendkívüli módon meg tudják határozni a konyhák dekorációját. Ezekből olyan kortárs megoldásokat kell választani, amik akár az absztrakt formákat lopják be, a klasszikus bútorok mögé, vagy épp fordítva éppen a modern konyhabútort helyezzük el egy reneszánsz enteriőrt megjelenítő falfestés, vagy tapéta elé. A konyhafalak nagysága és ezeken a felületekben rejlő dekorációs motívumok egyébként végtelenek. Nálunk azonban még nem használják ki eléggé ezt a lehetőséget a tulajdonosok, a konyhabútorok látványos kihangsúlyozásához. Nálunk még mindig a fehér falak találhatóak meg a legnagyobb számban, a hazai konyhákban.

Amennyiben nem akarjuk a teljes hátteret, ilyen radikálisan megváltoztatni, akkor a kisebb csempézett felületeknél használhatunk mozaikokat vagy textil hatású csempéket, ezzel is ugyanazt a kiemelő hatást érjük el. 

fúziós konyha sítlusok

 
2016-ban is nyitott polcok

A nyitott polcos megoldások egyre inkább teret hódítnak a hazai konyhákban. Ezt a praktikus és dizájnos megoldást mindenki jól ismeri ma már a konyhabútoroknál. Azonban az ebben rejlő lehetőségek kihasználást, a meglévő konyhabútorainkkal is el tudjuk érni. Szakember segítségével távolítsuk el ehhez azokat a szekrényajtókat, amelyeket jónak látunk és így azonnal több nyitott polcos terület és így a konyhai kiegészítőkhöz való egyszerűbb hozzáférés keletkezik. Ezzel minden további nélkül egyszerűen láthatóvá tesszük például a nagymama kristályait is. A tervezők is, hogy ezt egy funkcionális jellemzőt kihasználják, ma már ahol lehetőségük van rá, a nyitott polcokat beletervezik a konyhabútorokba.

A nyitott polcok mögötti terek és falak is újabb felületeket adnak fúziós megoldásokra. Ezeken a helyeken is használhatunk néhány színt, vagy modern dizájn elemet. 

fúziós stílusú konyhabútor

 
Konyhabútor szigetek variációi 2016

A konyhaszigetek ma már nemcsak, amolyan elegáns svédasztalos étkezést tesznek lehetővé. Sok bútorépítő és asztalos hajlamos azt gondolni ezekről az elemekről a konyhában, mivel nem hagyományos bútordarabok, hogy jobb, ha kerülik ezt a stílust. Ezek a konyhaszigetek moduláris jellegűvé teszik a konyhánkat, ahol sokkal könnyebbé válik egyes elemek kiemelése a térben, vagy más bútordarabok beillesztése oda. A konyhabútor szigetes megoldások sokkal nagyobb variációs lehetőségeket teremtenek a fúziós stílus számára is.

Ezekből az alkotó elemekből Ön is bátran felépítheti a saját fúziós stílusát, a konyhája egyedi hangulatát! Mi bármikor szívesen segítünk ebben!

A megbízható minőség

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Keresés a blogban

Kövess minket

Otthon dekorációs tanácsok, ötletek - Feliratkozás

* Kitöltendő mező

Népszerű Bejegyzések

Feliratkozom az aktuális Bútor belsőépítészeti Hírekre

* Kitöltendő mező
A blogban szereplő cikkeket felhasználni csak a blogra való hivatkozással lehetséges. Üzemeltető: Blogger.