2015. november 3., kedd


Az igazán tágas konyhák képei napjainkra egybeforrtak a jól megvilágított, egyenes vonalakat és pár alapszínt tartalmazó konyhák képével. Ezzel párhuzamosan a konyhabútorokat és a konyhákat, napjainkra túlzottan ellepték a geometrikus minták. Itt az ideje, hát újra visszatérni az elegáns minták régi világába. Ez egyfajta art deco hatás, ami újra magával hoz egy kifinomultabb stílust és elegánsabb tereket. A tágasság érzése ugyanis nemcsak a nagy alapterületű és belmagasságú konyhák sajátja.

konyhai dekor ötletek


 Megoldások a konyhai tér optikai bővítésére

Az ismétlődő minták a falon, vagy az élénk színek, segítenek elszakadni a hidegebb hightech és indusztriális világtól. A mintás csempék, vagy a falak dekoratív díszítése, mind-mind elszakad a fémes berendezési eszközök ridegségétől. A túlzott technikai jelenlét és az egységes, szögletes stílus, a nyílt és patyolat tisztaságot árasztó terek, sokak számára már inkább emlékeztetnek laboratóriumokra, mintsem konyhákra.  A finom, semleges színű minták, ezzel szemben már fel tudják hívni a figyelmet a divatos színekre.

Az amerikai típusú konyhák elterjedése, amely nagyobbra nyitotta a teret és így csökkentette a konyhaszekrények térszűkítő hatását, nagyon gyorsan elterjedt világszerte. Az ilyen típusú konyhákban a nagyobb ablakok és a tágas terek egy sor új lehetőséget biztosítottak, ahhoz, hogy tágas, fényes munkaterületek jöjjenek létre a túlzott sterilitás érzése nélkül.

amerikai típusú konyha

Dobja ki, a teret szűkítő berendezéseket


Ugyanilyen térnövelő hatású, amikor megszabadulunk a felső szekrényektől és helyette, amit itt tárultunk, ötletesen elhelyezünk a munkapulton, vagy a szekrények alsó részében. A nyitott polcos rendszer is segít abban, hogy sokkal tágasabb érzetet keltsen a konyhánk.

Használjunk minél több természetes anyagot, gránitot, márványt, mészkőt, ahol lehet, azok helyett az anyagok helyett, amik mesterségesek, mint a fémek és a műanyag. Ezekhez a kiegészítőkhöz jól illeszkednek a fa, vagy mésztufa székek. A friss növények is mindig távlatot kölcsönöznek a konyhánknak, ahogy a megfelelően elhelyezett fényforrások is, amik nem lehetnek térszűkítő sejtelmes hangulat fények, hanem sokkal inkább térkitöltő szerepük legyen. A teret a világos és megfelelő mennyiségű fényt árasztó csillárok, falikarok, a konyhaszekrénybe beépített lámpák növelik meg igazán.

Ezekkel a megoldásokkal, elegáns és tágas tereket tudunk létrehozni magunk körül, ami csak úgy sugározza a szabadság és ezzel együtt a jó érzések tömkelegét.    

konyhai dekor ötletek


A megbízható minőség

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Keresés a blogban

Kövess minket

Otthon dekorációs tanácsok, ötletek - Feliratkozás

* Kitöltendő mező

Népszerű Bejegyzések

Feliratkozom az aktuális Bútor belsőépítészeti Hírekre

* Kitöltendő mező
A blogban szereplő cikkeket felhasználni csak a blogra való hivatkozással lehetséges. Üzemeltető: Blogger.