2015. november 11., szerda


A kifinomultságot jelzi egy konyhában, 2015-ben is, ha minden fekete. Elsőre talán meglepőnek tűnik, és sokan úgy gondolják, hogy nincs nyomasztóbb szín a feketénél, és hogyan kerülhet egyáltalán ilyen színű bútor a konyhánkba?  Azonban a feketének is, mint bármilyen más színnek rengeteg féle árnyalata van és a megfelelően kiválasztott fekete szín, igenis fenn tudja tartani az otthonosság érzését. 

fekete konyhabútor

Az otthonosság ugyanis egy harmonikusan és barátságos módon berendezett konyhát takar. A fekete szín annak mélysége miatt és mivel a mi kultúránk a gyászt kapcsolja hozzá, elképzelhetetlen, mint az otthonosság szinonimája. Ugyanakkor, ha jobban belegondolunk a divat, már régóta kihasználja a fekete univerzális hatását. A fekete ruhák rendkívül elegánsak és hétköznapi viseletként is rendkívüli módon adnak tartást az embernek. A feketébe öltözött hölgyeket, vagy urakat, magabiztosnak, okosnak és megbízhatónak tartjuk. Akkor miért ne lenne ugyanez elmondható egy teljesen fekete konyháról?

Bánj jól egy színnel a konyhabútoraidnál


A konyhánkban sem nyomasztó formában és mennyiségben jelentkezik a fekete, ahhoz, hogy valóban betölthesse egy konyha legfontosabb funkcióit. Legyen a konyha az a hely, ahol jó összeülni és együtt enni. Legyen a konyha a család energia központja!

A fekete színnel azonban nagyon finoman és megfelelő módon kell bánni ahhoz, hogy a konyhánkban ki tudja fejteni ezt a hatást. A polírozott fekete felületek például, sokkal lágyabbá teszik a színt, ugyanígy ha a bútorainkhoz matt fekete festéket választunk, akkor már az is sokkal barátságosabbnak tűnik. Ezzel párhuzamosan, az egyéb konyhai felületekben is használjuk természetes módon a feketét, így sokkal közelebb kerül hozzánk. A csempéknél például a természetesség, a fekete a föld színeket jelenti. A csempéinknél, padlólapjainknál a termékeny föld érzését kell sugallnunk. Ugyanez a földhöz közeli színmotívum jelenhet meg a konyhákban felhasznált textúráknál is. A föld a négy őselem egyike, ha ezt a földszín hatást jól tudjuk dekorációként felhasználni, akkor valóban sikerül elérnünk, hogy igazi energiaközpont legyen a konyha. Honnan is lehetne, többet erőt meríteni, mint ahonnan a természet is teszi, a földből.

fekete konyhabútor


A fekete tökéletesen természetes szín a konyhánkban


A fekete színre is igaz, hogyha teljesen természetes anyagokban nyilvánul meg, akkor sokkal barátságosabbá válik. Ilyen fekete anyagok lehetnek a természetes kövek is, amelyek szépen megcsiszolva gyönyörű látványt nyújtanak. Sőt ezeknek a köveknek a kerek és lágy formái kitűnően lágyítják azt a durvaságot, komorságot, amit a fekete színhez kötünk. A fekete matt, természetes és csillogó árnyalatai, így már olyan fényhatásokat jelentenek a konyhánkban, ami ezekben az árnyalatokban megnyilvánul, ami semmi mással sem összevethető.

Amennyiben alapanyagként kvarc követ használunk, annak természetes csillogása, s ahogyan visszaveri a konyhai világítótestek fényeit, szintén olyan elem, ami sokkal barátságosabbá varázsol egy konyhát. Természetesen, minden egyéb konyhai kiegészítőnk, akár az étkészleteink is lehetnek ilyen természetes fekete anyagokból állóak, így a minden mindennel harmonizál jegyében, a vendégeink el sem fogják hinni, hogy ennyi mindent ki lehet hozni egy fekete konyhából, egy fekete konyhabútorból.

Amennyiben igazán elegáns konyhára vágyik, akkor mindenképpen gondolkodjon el, hogy milyen lenne az Ön fekete konyhája, ehhez mi minden segítséget megadunk

fekete konyhabútor

A megbízható minőség

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Keresés a blogban

Kövess minket

Otthon dekorációs tanácsok, ötletek - Feliratkozás

* Kitöltendő mező

Népszerű Bejegyzések

Feliratkozom az aktuális Bútor belsőépítészeti Hírekre

* Kitöltendő mező
A blogban szereplő cikkeket felhasználni csak a blogra való hivatkozással lehetséges. Üzemeltető: Blogger.