2015. április 22., szerda


Eljátszadozott már a gondolattal, mi lenne, ha teljesen újra gondolhatná a konyhabútorát?


Mielőtt elkezdene azon gondolkodni, hogy milyen gyönyörű konyhabútort látott magazinokban, vagy interneten, jobb, ha először átgondolja, hogy önnek igazán mire is volna szüksége? Nézze meg jól a konyháját és nézze meg a rendelkezésre álló helyet is. Nézze meg a mostani konyhabútorát és gondolja át, hogy áthelyezésekkel, egyes elemek beállításaival, hogyan nyerhetne többet, ebben a méretű konyhában. Ezután, már érdemes megnézegetni, hogy mik a legújabb konyhabútor trendek, ami ihletet adhat. Ezek a magazinokban látható képek mindig mindenkinek ihletet adnak, s végső soron befolyásolják, hogy milyen dizájn és milyen konyhafunkciók mellett döntünk.
konyhabútor

Még nem ismerjük az álmai konyhájához tartozó kívánságlistát, de ha megosztja velünk, máris tudunk segíteni. Most megosztunk a konyhabútor készítési tapasztalatainkból pár ötletet, ami segíti rendszerezni az ötleteit.

A legnépszerűbb konyhabútor ötletek ezek, a tervezők, dizájnerek és konyhabútor készítők szerint 2015-ben:

1. Egyedi konyhabútorstílus kialakítása

Az egyre bővülő konyhabútor funkciók és a beépíthető eszközök tárháza jelzi, hogy komoly evolúció folyik a konyhákban. Egy konyhabútor ma már nemcsak az ételek előállítására, alapanyagok és edények tárolására fókuszál. A konyhabútor igyekszik magába ötvözni minden olyan elemet, amitől a konyha, a család minden tagja számára közösségi élményt nyújt.  A konyhabútor már nemcsak funkcionális területekből áll, hanem igyekszik a család személyes terévé válni. Ez a személyes tér, gyönyörű dizájnokat, meleg és barátságos légkör kialakítását jelenti, sok-sok kényelmi funkcióval. 

2. Nyitott polcok a felhasználóbarát légkör

konyhabútor

 A nyitott szabadon álló polcok, a zárt szekrények helyett, sokkal személyesebbé, melegebbé és barátságosabbá teszik a teret. Ugyanakkor a nyitott polcok sokkal praktikusabbak és felhasználóbarátabbak is. Minden szem előtt van és így minden konyhai eszköz díszíti is a konyhánkat. Olyan eszközöket kell ezekre a nyitott polcokra helyezni, amelyeket rendszeresen használunk – receptkönyvek, fűszertartók, edények, étkészlet - és így fel sem merülhet annak a gondolata, hogy ott fognak ezek a konyhai eszközök porosodni. Nem porosodnak még a nyitott polcokkal rendelkező konyhabútorunkon sem, mert mindennap használjuk őket. Ettől az ötlettől egyébként szinte minden konyha életre kel.

3. Fali tapéták és díszítések

Sokszor szeretnénk, ha a konyha nem csak funkcionális, de hangulatos is lenne. Mindenkit, minden családot más-más dolog inspirál, de ha ezek a képek és hangulatok megjelennek a konyhában, akkor rögtön otthonosabbá válik az egész. A mai színes és akár egyediként is elkészítethető fali tapéták és különféle egyedi dísztárgyak ezt a célt könnyen kiszolgálják. A fali tapéták egy egyszerű módja annak, hogy erős vizuális hatást adjunk a konyhánknak. S ezek az elemek akár kisebb területeken is felhasználhatók, ízlésesen, vagy látványos kontrasztokat tudunk velük teremteni a konyhánkban

konyhabútor

4. Modern konyhabútorok hagyományos stílusban

A modern és hagyományos elemek házasítása, vagy fúziója is rendkívül sokféle és gazdag ötleteket jelent a konyhabútorainknál. Ez a tendencia, a stíluskeverés, ahogyan azt már az aktuális trendekről szóló cikkünkben is leírtuk érint minden területet a konyhabútoroknál. Már a tervezéskor ebben a szellemben kell kiválasztani a színeket, anyagokat és textúrákat. A különböző anyagminőségek keverését gondosan kell összehangolni, hiszen így keveredik a rozsdamentes acél a fával, vagy a fa, a márvánnyal. Így fontos, hogy ezek az elemek elegánsan és harmonikusan egészítsék ki egymást. 

konyhabútor

 

5. Mennyezetek, a perspektíva fokozásáért

A konyhák régóta elfelejtett része a mennyezet, ahonnan jobbára csak egy-egy dizájnos lámpatest lógott be a térbe. Azonban egyre nagyobb hangsúlyt kaphat a konyhának ez a területe is, mert nagyon jól meghatározhatók a mennyezeti színekkel, rajzokkal a fények, a térelválasztások és az egyedi dizájn ötleteknek ezen a területen való megjelenése is. A mennyezet sokkal jobban tudja befolyásolni a térélményünk és egy konyha szépségét, mint azt ahogy eddig kihasználták.

Nem tudod, hogyan lehet ezt az ötletet alkalmazni a te konyhádban? Nézz meg néhány klasszikus, vagy egyedi mennyezet freskót, vagy kazettás mennyezetet csillogó csillárokkal biztos, hogy számos inspirációt fogsz kapni. Így a mennyezet birtokba vételének a segítségével a konyhabútor tervezéskor kigondolt funkciók is átalakulnak. Más élmény lesz az egyedi tér miatt a konyhán való átjárás, a be és kilépés onnan.  Az egyik oldalon a konyhabútoroddal elkezdve futhat egy olyan motívum, ami szemközti falon fejeződik be. Ez a térbeli rímelés azonnal kiemeli a konyhabútornak, azokat a funkcióit, amit a felületes szemlélő átugrana.  
 
konyhabútor


Következő cikkünkben folytatni fogjuk a kortárs konyha és konyhabútorokhoz kapcsolódó ötletek tárházának bemutatását.

A megbízható minőség

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés

Keresés a blogban

Kövess minket

Otthon dekorációs tanácsok, ötletek - Feliratkozás

* Kitöltendő mező

Népszerű Bejegyzések

Feliratkozom az aktuális Bútor belsőépítészeti Hírekre

* Kitöltendő mező
A blogban szereplő cikkeket felhasználni csak a blogra való hivatkozással lehetséges. Üzemeltető: Blogger.